Constantijn Huygens

Een leven in brieven
Auteur: Ineke Huysman | Uitgever: Uitgeverij Catullus

29,99

Constantijn Huygens (1596-1687) was een alleskunner. Hij behoort tot de grote namen van de zeventiende eeuw. De meeste mensen kennen hem tegenwoordig als virtuoos dichter, maar tijdens zijn leven was hij vooral bekend als secretaris van de stadhouders Frederik Hendrik en Willem II. Daarnaast was hij een talentvol componist en kunstkenner, en was hij ook wat wij nu een ‘familieman’ zouden noemen.

Iedereen die er maar een beetje toe deed heeft met Huygens in zijn rol als diplomaat, intellectueel of familieman gecorrespondeerd. Deze bundel brengt achtendertig brieven over uiteenlopende onderwerpen bij elkaar, van poëzie, muziek, schilderkunst, architectuur tot exacte wetenschap. Daarnaast zijn er ook brieven over Huygens’ privéleven als student, leerling-diplomaat, echtgenoot en vader. De oudste brief dateert uit 1616 – Huygens schreef hem als student in Leiden aan zijn vader. De jongste brief die is opgenomen – uit 1681 – betreft een verzoek aan stadhouder Willem III. Brief na brief volgen we Huygens’ leven en lezen we bijvoorbeeld dat zijn broer Maurits hem moed inspreekt, Jacob Jordaens hem zijn ontwerp voor het schilderij De triomf van Frederik Hendrik voorlegt, de Antwerpse Joannes Couchet hem meldt dat zijn klavecimbel klaar is, en veel meer.

Elke brief is door een deskundige in hedendaags Nederlands vertaald en van een inleiding voorzien. Zo komt Constantijn Huygens in zijn brieven weer tot leven. Redactie: Ineke Huysman en Ad Leerintveld.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492409577 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een leven in brieven

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

344

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-04-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Constantijn Huygens” te beoordelen