Conflict

Auteur: Andrew Roberts, David Petraeus | Uitgever: Prometheus

45,00

Een mijlpaal in militaire geschiedschrijving en een meesterlijke analyse van de gevechtskunst van 1945 tot nu.

In Conflict onderzoeken prijswinnend historicus Andrew Roberts en generaal David Petraeus, voormalig CIA-directeur en een van de meest vooraanstaande militaire strategen van onze tijd, de ontwikkeling van moderne oorlogsvoering sinds de Tweede Wereldoorlog. Zeventig jaar aan conflicten en oorlogen, waaronder de Golfoorlog, de Joegoslavische oorlogen en de oorlogen in Afghanistan, schetsen een indrukwekkend beeld van een steeds gevaarlijkere en complexere wereld waarin generaals en politici gedwongen worden zich continu aan te passen aan nieuwe wapensystemen en strategieën, maar toch telkens opnieuw dezelfde cruciale fouten maken.
Roberts en Petraeus brengen hun bevindingen tot een verpletterend hoogtepunt met hun analyse van Poetins desastreuze invasie van Oekraïne, waarin de tragische consequenties van een leider die weigert te leren van de geschiedenis pijnlijk zichtbaar worden.

Conflict werpt niet alleen een kritische blik op ons recente verleden, maar vormt ook een onmisbare basis voor moderne oorlogsvoering en voor wat ons de komende decennia te wachten staat.

Andrew Roberts is een van de bekendste en productiefste historici van Engeland, die ook in Nederland diepe indruk maakte met zijn baanbrekende biografieën Napoleon de Grote, Churchill en George III. Het leven van de meest onbegrepen koning van Engeland.

Generaal David Petraeus is voormalig generaal van het leger van de Verenigde Staten, voormalig directeur van de CIA en een expert op het gebied van oorlogsvoering. Hij heeft 37 jaar gediend in het leger en was opperbevelhebber van de Amerikaanse troepen in Irak. Zijn vader was Nederlands en werkte als kapitein op een koopvaardijschip.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044654073 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

560

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

31-10-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Conflict” te beoordelen