Commentaar op de wereld van J.R.R. Tolkien

Omringd door kwaad in de ban van het goede Deel 2
Auteur: Gertram Schaeffer | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

29,95

J.R.R. Tolkien (1892-1973) is wereldberoemd geworden met zijn boeken The Hobbit en The Lord of the Rings. In die werken en in alle daarmee samenhangende verhalen, heeft Tolkien een ‘commentaar op de wereld’ willen geven. Hij heeft dat gedaan in de vorm van ‘mythen’ en fairytales, want – zoals Tolkien zegt –: “Dat is de enige manier waarop ik dat kan – mijn begrippen van de wereld uitdrukken.”

Tolkien heeft ontzettend veel teksten geschreven die de eerste era’s van Midden-aarde als onderwerp hebben. Het was zijn verlangen dat men niet alleen kennis zou nemen van The Hobbit en The Lord of the Rings, maar ook van al die andere verhalen. Die zijn allemaal in het eerste deel van dit werk opgenomen. In dit tweede deel staan The Hobbit en The Lord of the Rings centraal. Veel achtergrondinformatie uit andere teksten van Tolkien is in dit boek verwerkt. Ook wordt veelvuldig uit zijn brieven geciteerd, waarin hij zijn eigen schrijven becommentarieert. Ten slotte wordt ingegaan op manuscripten waarin Tolkien beschrijft wat er in Midden-aarde gebeurde ná de avonturen van The Lord of the Rings.

Het was Tolkiens verlangen dat al zijn verhalen van begin tot einde in de goede volgorde worden gelezen. Hij heeft gezocht naar een manier en een volgorde die zijn mythen en legenden en verhalen publicabel zouden maken. Tolkien heeft die niet gevonden. Het is mijn verlangen dat ik die manier en volgorde wel gevonden heb. In dit werk zijn al Tolkiens verhaallijnen uit alle geschriften over Midden-aarde bijeengebracht en deze kunnen nu in de goede volgorde gelezen worden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464870572 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Omringd door kwaad in de ban van het goede Deel 2

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

402

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-10-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Commentaar op de wereld van J.R.R. Tolkien” te beoordelen