Colombia: Vrede tegen elke prijs

Auteur: Gerjan Ekenhorst | Uitgever: Palmslag

17,95

‘Colombia ontwaakt in vrede,’ sprak oud-president Santos in 2016, nadat hij de akkoorden met de FARC ondertekende. Toch zijn er sindsdien meer dan 700 sociale leiders en 135 voormalige FARC-strijders vermoord. Zijn de akkoorden dan helemaal voor niets geweest?

In ‘Vrede tegen elke prijs’ reist Gerjan Ekenhorst dwars door Colombia, op zoek naar mensen die op verschillende manieren met de strijd te maken hebben gehad. Hij spreekt politici, komt tussen huilende oud-guerrillastrijders te staan en bezoekt een re-incorporatiekamp van de FARC. Bovendien gaat Gerjan in gesprek met Tanja Nijmeijer, in een poging de nieuwe ‘vrede’ beter te begrijpen.

Ook is dit boek een onderzoek naar de achterliggende problemen van het conflict. Is de onderliggende landproblematiek aangepakt met deze akkoorden? En waarom vindt dit conflict in Colombia eigenlijk plaats?

Hoe komt het dat het Colombiaanse conflict echt nog niet afgelopen is? Ekenhorst verwerkt een grondige analyse in het verslag van zijn reis door dit prachtige land.

Journalist Gerjan Ekenhorst kwam op zijn zeventiende voor het eerst in Latijns-Amerika. De verhalen van mensen die hij tegenkwam, over geschiedenis, voetbal, maar ook politiek, inspireerden hem om Latijns-Amerikastudies te gaan studeren in Leiden. Hij studeerde in januari 2018 af op de FARC. Voor ‘Vrede tegen elke prijs’ deed hij twee maanden onderzoek in Colombia, een reis die hij financierde met een succesvolle crowdfundingactie.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493059399 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

100

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-02-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Colombia: Vrede tegen elke prijs” te beoordelen