Collectie museum Dhondt-Dhaenens, een voorstelling

Auteur: Catherine Verleysen, Michiel Van Damme | Uitgever: Posture Editions

40,00

De Collectie Dhondt-Dhaenens, een voorstelling is de nieuwe collectiecatalogus van het museum Dhondt-Dhaenens en toont de 130 kunstwer­ken die werden geschonken door Jules en Irma Dhondt-Dhaenens aan de zelf opgerichte stichting, en bij uitbreiding aan de hele Vlaamse Gemeen­schap.
De catalogus wordt geconcipieerd rond een foto­concept dat de fysieke omgang met de collectie zichtbaar maakt. Het boek wordt een theatervoor­stelling met schilderijen, tekeningen en sculpturen, die als acteurs worden ingezet in wisselende scène­beelden. Clusters van werken worden samengesteld, op de museumvloer gelegd en gefotografeerd.
De figuranten die de werken vasthouden en ver­plaatsen nemen deel aan de scènische voorstelling en worden in de fotografische registratie opgeno­men.
Naast de opnames van de clusters worden in een aparte sectie een 25-tal topwerken paginagroot gereproduceerd. De belangrijkste acteurs worden hier als het ware nog eens individueel in de kijker geplaatst.
De catalogus is een dynamisch ‘kijkboek’ waarin de lezer inzicht krijgt in de werking achter de museale schermen. Bovendien vormt het boek een index waarin elk werk wordt opgenomen én voorzien van een algemene basisregistratie.
Tenslotte worden de afbeeldingen aangevuld met teksten van externe stemmen die hun persoonlijke ervaringen met het museum en interpretaties van het historische erfgoed kort gaan toelichten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789491262586 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Collectie museum Dhondt-Dhaenens, een voorstelling” te beoordelen