Cocky

Verzetsheldin uit Rotterdam
Auteur: Michael Barzilaij | Uitgever: Boekerij

22,99

Een waarachtig en beeldend portret van Rotterdam tijdens de oorlogsjaren

Cocky en haar man Anton boden tijdens de Tweede Wereldoorlog illegaal onderdak aan een Amerikaanse piloot. Een toevallige ontmoeting met de zoon van deze piloot zet Michael Barzilaij, de kleinzoon van Cocky en Anton, op het spoor van een veel grotere verborgen familiegeschiedenis. Hij ontdekt bewaard gebleven brieven en documenten die samenwerking tussen zijn grootouders en Rotterdamse verzetskopstukken als Jo Berlijn en verzetsleiders als Tjerk – Theo – Elsinga onthullen en ook interviewt hij nog levende ooggetuigen. Langzaam ontstaat een heel ander beeld van die lieve, deftige oma Cocky. Samen met haar kersverse echtgenoot hielp ze Joodse gezinnen onder te duiken en handelde ze in valse identiteitsbewijzen. Tijdens de bezetting legde ze enorme afstanden af als fietskoerier en bezorgde ze smokkelwaar. Het stel kroop meermalen door het oog van de naald en moest op een gegeven moment zelf ook onderduiken.

In Cocky reconstrueert Michael het spannende verhaal over hoe Cocky en Anton Sanders uitgroeiden tot belangrijke pionnen in een Rotterdams verzetsnetwerk en schetst hij een levendig beeld van Rotterdam tijdens de oorlogsjaren.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789022589175 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Verzetsheldin uit Rotterdam

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

08-04-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

1 beoordeling voor Cocky

 1. Hans wagenvoort

  Geachte heer Barzilay
  Prachtig boek
  Ik wilde u nog een vraag stellen omdat mijn schoongrootouders in het gereformeerd verzet waren met elsinga met meerdere ook oa een Joodse onderduiker (hr Querido pianist) aks logees Mijn schoonmoeder was denk ik voelde ik asn gecharmeerd van de geëxecuteerde jonge Elsinga ( van de genoemde straat)
  Weet u iets of kunt u mij de nrs van de archiefstukken verschaffen waarin meer staat
  Dank alvast


Een beoordeling toevoegen