Coalitievorming

Een vergelijking tussen Duitsland en Nederland
Auteur: Peter Bootsma | Uitgever: Boom

53,90

In de naoorlogse periode duurde het vormen van een coalitie na de verkiezingen in Nederland gemiddeld twee keer zo lang als in Duitsland. Waar in Nederland de publieke discussie vooral ging over de vraag hoe de kabinetsformatie werd ingericht, was het proces van coalitievorming in Duitsland doorgaans geen onderwerp van discussie. Het ging daar niet zozeer over het hoe, maar over het wat van coalitievorming.

Wat wel overeenkomt is dat in beide landen steeds dezelfde factoren een rol spelen: partijen, programma, portefeuilleverdeling en personen. Door de naoorlogse coalitievorming voor beide landen op deze punten te bekijken, maakt Bootsma zichtbaar waarom het vormen van een regering in Nederland steeds ingewikkelder is geworden, terwijl in Duitsland gewoonlijk op de verkiezingsavond al duidelijk is welke coalitie er zal worden gevormd.

Met Coalitievorming geeft de auteur een essentieel inzicht in het hedendaagse politieke klimaat van Nederland en Duitsland.

Peter Bootsma (1969) is politicoloog en publiceert sinds 1999 over Nederlandse politieke geschiedenis. Dit boek is tevens zijn proefschrift. Eerder verschenen van zijn hand bij Boom Uitgevers Amsterdam Van Agt. Biografie (2008) en De Molukse acties (2015).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024405985 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een vergelijking tussen Duitsland en Nederland

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

544

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-03-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Coalitievorming” te beoordelen