Cicero, Wet en Rechtvaardigheid

Auteur: Cicero | Uitgever: Uitgeverij Damon VOF

24,90

‘Wet en rechtvaardigheid’ is de eerste Nederlandse vertaling van ‘de legibus’, waarin de aanzet voor een eerste grondwet uit de geschiedenis wordt opgetekend.

Het was crisis toen de redenaar, politicus en filosoof Marcus Tullius Cicero (106-43 v.Chr.) een dialoog schreef over de constitutie van Rome. Door het op schrift stellen van de belangrijkste regels van de staat probeerde Cicero de Romeinse Republiek te redden van haar naderende ondergang. Het resultaat: de eerste grondwet uit de geschiedenis.

Na een vurig pleidooi voor het natuurrecht bespreekt Cicero zijn religieuze wetten en de wetten over de magistraten. Griekse theorie en Romeinse praktijk kruisen elkaar in een krachtig betoog, terwijl recente politieke ontwikkelingen de achtergrondmuziek verzorgen. Het geheel levert een boeiend werk op dat filosofisch, historisch en staatkundig van blijvende waarde is.

‘Wet en Rechtvaardigheid’ is de eerste vertaling van Cicero’s ‘De Legibus’ in de Nederlandse taal. Met een nawoord van Ernst Hirsch Ballin

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463403504 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

144

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-10-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Cicero, Wet en Rechtvaardigheid” te beoordelen