Christina van Zweden

Koningin zonder land, bechermvrouwe van de kunst
Auteur: Dick Harrison | Uitgever: Omniboek

23,50

Christina van Zweden, dochter van koning Gustav II Adolf, werd als kroonprinses geboren op 8 december 1626. Toen ze zes was, overleed haar vader op een slagveld van de Dertigjarige Oorlog en erfde ze de troon. Ze groeide op in een lutherse omgeving en genoot een uitgebreide opleiding. Ze studeerde tien uur per dag en sprak elf talen. Christina was enorm toegewijd aan haar functie en land, maar ook aan de kunsten. Des te bijzonderder was het dat ze in 1654 vrijwillig afstand deed van de troon en zich liet bekeren tot het katholicisme. Ze werd koningin zonder land, maar ze bleef leven als een echte vorstin in Antwerpen, Brussel en vooral Rome.

In Christina van Zweden schetst historicus Dick Harrison niet alleen het beeld van het intrigerende en wervelende leven van een bijzondere vorstin, maar ook van de zeventiende-eeuwse maatschappij, Europese kunsten en wetenschappers en het theater van het continentale hofleven.

Dick Harrison is hoogleraar aan de universiteit van Lund en nationaal historicus van Zweden. Hij schrijft blogs, artikelen, romans en non-fictieboeken en maakt tv-documentaires over Europese en Zweedse geschiedenis. Zijn werk is vertaald in het Deens, Noors, Duits en Nederlands. In België en Nederland zijn van zijn boeken al bijna 50.000 exemplaren verkocht.

Meer boeken van Dick Harrison

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401919265 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Koningin zonder land, bechermvrouwe van de kunst

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-07-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Christina van Zweden” te beoordelen