Chinees denken

Over geschiedenis, filosofie en samenleving
Auteur: Roel Sterckx | Uitgever: Nieuwezijds b.v., Uitgeverij

24,95

• Hoe dachten de oude Chinezen over de wereld?
• Hoe verschillen die ideeën van westers denken?
• Waarom is dat juist nu belangrijk?

Nooit eerder is China zo nadrukkelijk aanwezig geweest op het wereldtoneel als nu. Ondertussen weten we maar weinig van de geschiedenis, cultuur en filosofie van China. Tijd voor een kennismaking. Hoe dachten de oude Chinezen, en denken de tegenwoordige, over de wereld en hun plaats daarin?

Het Chinese denken concentreert zich voornamelijk op de mens en is praktisch georiënteerd: wat maakt een persoon goed; welk type persoon is geschikt om te heersen en anderen te leiden; hoe kunnen we orde creëren in de maatschappij; wat kunnen we leren van degenen die ons voorgingen; welke strategieën kunnen we inzetten om onze vijanden en concurrenten te slim af te zijn; hoe kunnen we anderen overtuigen; leidt maatschappelijke betrokkenheid tot een bevredigend leven, of is het beter om je helemaal terug te trekken uit de samenleving? Roel Sterckx vertelt over de belangrijkste denkers en tradities van China en hoe die het huidige China hebben vormgegeven, van taal, filosofie, rituelen en opvoeding, tot bestuur, natuur en eetkunst.

Roel Sterckx is een Vlaams-Britse sinoloog. Hij is Joseph Needham Professor in de Chinese geschiedenis, wetenschap en beschaving aan de Universiteit van Cambridge, en Fellow van Clare College.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789057125393 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over geschiedenis, filosofie en samenleving

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

26-04-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Chinees denken” als eerste: