Champagne in Sarajevo, meelsoep aan de Marne

Hoe voedsel de loop van de Eerste Wereldoorlog bepaalde
Auteur: Rick Blom | Uitgever: Just Publishers

22,99

Dit boek vertelt over het belang van voedsel tijdens de Eerste Wereldoorlog. De dagelijkse struggle for life van soldaten en burgers om eten te vinden had verstrekkende gevolgen voor het verloop van de oorlog.

Een originele invalshoek is dat de auteur zijn pogingen beschrijft zelf te ondervinden hoe het was actief te zijn in de strijd. Zo neemt hij deel aan een re-enactment en werkt hij als souschef in een nagebouwde veldkeuken. Bovendien brengt hij een aantal koude, eenzame en vooral hongerige dagen en nachten in een gerestaureerde Duitse loopgraaf door. De historische gebeurtenissen, gezien vanuit het standpunt van de drie belangrijkste landen die strijd leverden aan Westfront (Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland), worden behendig verweven met citaten uit dagboeken, handleidingen en getuigenissen.

De focus van het verhaal blijft sterk gericht op voedsel, of eerder het gebrek eraan, en alles wat ermee te maken heeft: productie, distributie, bereiding en ontvangst. Authentieke recepten uit de veldkeukens van de soldaten en van de gewone burgers worden toegevoegd.

In deze herziene en uitgebreide druk een nieuwe hoofdstuk over de voedselvoorziening in België: over de rap slinkende voedselvoorraden en een landbouwsector achter prikkeldraad. De Britse editie van behaalde in 2020 zilver met de Military History Award. In 2019 werd het bekroond met brons in de categorie War & Military van de Foreword Indies Book of the Year Award.

‘(…) een uitzonderlijke, alternatieve en vooral menselijke kijk op het leven tijdens Wereldoorlog I. Een must read voor iedereen met interesse in historie met een persoonlijke touch!’

Rick Blom (1965) is journalist en historicus. Hij schreef eerder voor onder meer De Groene Amsterdammer, The Moscow Times en Nieuwe Revu. Blom woont en werkt in Amsterdam.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089754943 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe voedsel de loop van de Eerste Wereldoorlog bepaalde

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-11-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Champagne in Sarajevo, meelsoep aan de Marne” te beoordelen