Catastrofe

Europa in oorlog 1914 - 1918
Auteur: Max Hastings | Uitgever: Hollands Diep

45,00

Een meesterwerk over 1914, het jaar dat Europa bijna vernietigd werd.

1914: een jaar van onomkeerbare veranderingen. Het jaar dat de diplomatie faalde, in Europa de eerste moderne oorlog werd gevoerd en de witgehandschoende soldaten massaal over slagvelden reden richting de allesvernietigende machinegeweren. Deze eerste dagen leidde tot kostbare verliezen. Hoe had het zover kunnen komen?
Max Hastings, gelauwerd schrijver van All Hell Let Loose, beantwoord in Catastrophe de vraag hoe de Eerste Wereldoorlog heeft kunnen beginnen. Van Parijs tot St. Petersburg, van staatshoofden tot soldaten. Catastrophe beschrijft hoe de spanningen op het Europese continent samenkwamen in een catastrofale samenkomst van slagvelden. Niet de impasse van de latere loopgravenoorlog, maar de Napoleontische oorlogsstijlen op paarden tegen moderne wapens. Een vernietigende analyse van het machtsspel, ijdelheid en bluf onthult wie er schuldig is aan het veroorzaken van deze oorlog. Hastings beschrijft de ervaringen van de gewone burgers en de machthebbers en vraagt zich af wiens daden gegrond waren?
Van het uitbreken van de oorlog tot het verschrikkelijke ontstaan ervan, de bloederige risico’s in Sarajevo, Mons, Le Cateau, Marne en Tannenberg, dit is hét verhaal van de Eerste Wereldoorlog tijdens zijn bloederigste en invloedrijkste periode. Catastophe verklaart hoe en waarom deze alles veranderende oorlog, meer dan honderd jaar na het ontstaan ervan, gevochten werd.

Meer boeken van Max Hastings

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789048852789 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Europa in oorlog 1914 – 1918

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

800

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-04-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Catastrofe” te beoordelen