Carthago

Opkomst en ondergang
Auteur: Pieter ter Keurs, Ridha Boussoffara, Roald Docter | Uitgever: WalburgPers Algemeen

19,95

Carthago is vooral bekend als de stad die in 146 v. Chr. vernietigd werd door de Romeinen. Dit boek laat zien dat er meer te melden is over deze fascinerende stad die eeuwenlang het centrum was van een uitgebreid handelsnetwerk in het Mediterrane gebied. Van oorsprong Fenicische migranten vestigden zich waarschijnlijk in de 9e eeuw v. Chr. in het noorden van het huidige Tunesië. De strategische ligging van de stad was van groot belang, want zowel de handel over zee als de handel met het Afrikaanse achterland kon van hieruit gedomineerd worden.
In dit boek komen de nieuwste inzichten aan bod over de Carthaagse samenleving, handel, sociale organisatie en politiek.
Een keur van specialisten beschrijft de oorsprong van Carthago, de handels- en de oorlogsvloot en de vernietigende oorlogen met Rome. Natuurlijk wordt ook de beroemde tocht die de Carthaagse veldheer Hannibal over de Alpen maakte besproken. Hannibal bedreigde met zijn olifanten Rome, maar wist uiteindelijk geen beslissing te forceren.
Tunesische specialisten beschrijven het door Keizer Augustus herbouwde Romeinse Carthago en staan stil bij de latere christelijke periode.
Tenslotte vindt de lezer veel informatie over de Europese beeldvorming over Carthago, van 16e eeuwse prenten tot aan de stripverhalen van Alex.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789057309939 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Opkomst en ondergang

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

27-11-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Carthago” te beoordelen