Carel Willink Meesterschilder

Carel Willink Meesterschilder

Auteur: Jeroen Stumpel | Uitgever: lecturis
Verwacht

25,00

Carel Willink (1900-1983) is een van de grootste Nederlanders schilders van de 20ste eeuw en de belangrijkste vertegenwoordiger van het magisch realisme.

Carel Willink (1900-1983) is een van de grootste Nederlanders schilders van de 20ste eeuw en de belangrijkste vertegenwoordiger van het magisch realisme. Zijn werk is algemeen bekend, maar werd niet altijd op waarde geschat in de periode dat abstracte kunst de norm was. Hij heeft echter altijd trouwe aanhangers gehad, onder wie de schrijver W.F. Hermans. Zij hebben gelijk gekregen: vandaag behoort Willink tot de canon van de kunstgeschiedenis.

Zelf omschreef Willink omschreef zijn werk als imaginair realisme: het zo realistisch mogelijk schilderen van de verbeelding. Dat is een zeer treffende omschrijving van zijn schilderijen, die worden gekenmerkt door perfecte techniek en een feilloos gevoel voor detail, die ten dienste staan van de dreigende, mysterieuze, onwerkelijke sfeer die zijn meeste werken kenmerkt. De kijker kan zelf oordelen in dit overzicht vanaf het vroege werk twintig tot het late werk uit de jaren tachtig.

Kunsthistoricus Jeroen Stumpel, gespecialiseerd in iconologie en kunsttheorie, gaat in een essay in op de diepere betekenis van het werk van Willink, dat vele lagen kent.

Beschikbaarheid: (nog) niet beschikbaar Artikelnummer: 9789462263703 Categorie:

Dit boek is (nog) niet beschikbaar. Laat uw email achter en ontvang bericht zodra het boek leverbaar is:

Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

14-12-2020

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Carel Willink Meesterschilder” te beoordelen