Canon van Nederland

Het dagelijks leven door de eeuwen heen
Auteur: Andrea Kieskamp, Hubert Slings | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.

24,99

‘Canon van Nederland’ biedt een overzicht van vijftig belangrijke historische gebeurtenissen, personen, teksten, kunstwerken en voorwerpen uit de geschiedenis van Nederland. Het laat zien hoe er werd geleefd en gewerkt, liefgehad en oorlog gevoerd op de paar duizend kilometer die wij nu kennen als Nederland, en soms ver daarvandaan, zoals Suriname, de Antillen of Indonesië.

Het verhaal begint bij de eerste jager-verzamelaars in de woeste natuur van de lage landen en eindigt in ons dichtbevolkte, diverse Nederland. Ieder hoofdstuk beslaat een tijdvak uit de geschiedenis en zoomt in op de belangrijke onderwerpen van die tijd – met het dagelijks leven als rode draad. Een Romeinse marktdag, een dienstmaagd die een VOC-aandeel koopt, het eerste televisieprogramma. Maar ook: een slavenmarkt, de werkdag van een fabriekskind, vechten voor vrijheid in Indonesië. De mensen van toen laten ons met een nieuwe blik naar de eigen samenleving kijken. Wie het verleden kent, leert het heden begrijpen.

‘Canon van Nederland’ is samengesteld door het Nederlands Openluchtmuseum en verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling. In de interactieve tentoonstelling kunnen bezoekers zien, voelen en horen hoe de grote geschiedenis door de eeuwen heen zijn stempel heeft gedrukt op het dagelijks leven.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462498846 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het dagelijks leven door de eeuwen heen

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-09-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Canon van Nederland” te beoordelen