Canon van de geneeskunde in Nederland

Auteur: F.G. Huisman, M.J. van Lieburg | Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

42,95

Deze blik door vijftig vensters levert een overzicht op van gedenkwaardige momenten en personen uit de geneeskunde en gezondheidszorg in Nederland van prehistorie tot heden. In een mooie reeks in woord en beeld passeren de revue: de introductie van de Romeinse geneeskunde in Nederland, de ‘Zwarte Dood’, de bloedsomlooptheorie, de thuisbevalling, de oprichting van de (K)NMG, de opmars van medische techniek, het euthanasiedebat, de affaire-Dennendal en de genetica. 
 De KNMG bezit een monumentale historische bibliotheek, bekend onder de naam Bibliotheca Medica Neerlandica en ondergebracht in de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. Bij de samenstelling van deze canon hebben de auteurs dankbaar gebruikgemaakt van deze unieke verzameling.
 Over de auteurs
 Prof.dr Frank G. Huisman is hoogleraar geschiedenis der geneeskunde in Utrecht en tevens verbonden aan de Vakgroep Geschiedenis van de Universiteit Maastricht 
 Prof.dr Mart J. van Lieburg is hoogleraar medische geschiedenis in Rotterdam en Groningen, voorzitter van het Domus Overleg en Bibliothecaris van de KNMG.  
Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789036820158 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-10-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Canon van de geneeskunde in Nederland” te beoordelen