Canon van Brummen en Eerbeek

Canon van Brummen en Eerbeek

Auteur: Diverse auteurs | Uitgever: GelderBoek
Tijdelijk uitverkocht

29,90

De Canon van Brummen en Eerbeek (en van de dorpen en buurtschappen Coldenhove, Empe Hall, Leuvenheim, Rhienderen, Broek, Cortenoever, Oeken, Tonden en Voorstonden) vertelt in 33 vensters het verhaal van de wording van een veelzijdige gemeente vanaf de vroege prehistorie tot nu. Vele malen was de gemeente het toneel van gruwelijk oorlogsgeweld, maar ze kent ook een arcadische natuur vol schitterende buitenplaatsen en boerderijen. Hoe is dit gevarieerde landschap – van het zand tot aan de rivierklei – ontstaan en wie waren de bewoners?
Wist u met hoeveel gezinnen de gemeente Brummen ooit begon? En dat er meer dan duizend jaar geleden een bloeiende ijzerindustrie was? Of dat de verre voorvaderen de blonde haren van hun vrouw en dochters verkochten? Ooit gehoord van de Blubberbaron? En van de allereerste papiermakers? Of van de arts die de armlastige, maar later wereldberoemde neef van zijn vrouw verzorgde? Of van andere neven die de Oranjes hoofdpijn bezorgden? Van de papierfabrikant die konijnen stroopte? Van een beeldschoon nichtje dat een filmster zou worden? Van een weduwe met 299 beddenlakens? Van de edelman die sultan werd? Van de wijkzuster die een auto won? Of van Kees uit Hall die wonderen verrichtte in Japan? Wie was de echte Vrolijke Frans? En wat is de overeenkomst tussen Napoleon en Beatrix? Op deze en nog veel meer vragen geeft dit boek het antwoord. Een boek over grootse gebeurtenissen en unieke persoonlijke geschiedenissen.

Dit fraai geïllustreerde boek is tot stand gekomen in samenwerking met Oudheidkundige Vereniging De Marke en vele enthousiaste vertellers, schrijvers en fotografen die de gemeente Brummen rijk is.

Over de Canon van Brummen en Eerbeek:
‘Spannende Canon’ – Stentor
‘Burgemeester trots op Canon’ – Gemeente Brummen
‘Er is geen excuus om deze Canon niet in huis te hebben’ (Muus Groot)
‘Hét geschiedenisboek over de gemeente’ (Burgemeester A. van Hedel)
?

Beschikbaarheid: (nog) niet beschikbaar Artikelnummer: 9789492588036 Categorie:

Dit boek is (nog) niet beschikbaar. Laat uw email achter en ontvang bericht zodra het boek leverbaar is:

Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

200

Leverbaar

Tijdelijk uitverkocht

Uitgiftedatum

19-10-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Tijdelijk uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Canon van Brummen en Eerbeek” te beoordelen