Burgers’ Zoo 1913-2013

Een familiebedrijf met passie voor dieren
Auteur: Johanna van Nieuwstadt-van Hooff | Uitgever: De Kunst

29,95

Liefde voor dieren bewoog ruim honderd jaar geleden Johan Burgers en Marie Burgers-Erwig om in ’s Heerenberg een dierenpark te openen. Tien jaar later verhuisde het park naar Arnhem. Wat de familie Burgers daar in korte tijd opbouwde is zeker voor die tijd spectaculair. Wat Antoon van Hooff en Greet van Hooff-Wierenga na de Tweede Wereldoorlog hebben opgebouwd, is minstens zo indrukwekkend als het park dat de grootouders stichtten: een leeuwenpark, een Safari, een chimpanseekolonie, een Bush, een Sonorawoestijn, een Ocean, een gorillaverblijf en een indrukwekkend congrescentrum. In het succesvolle tv-programma Ja, natuurlijk van de NCRV groeide Antoon uit tot een televisiester. Vanaf 1976 tot 1989 zit dieren minnend Nederland maandelijks aan de buis gekluisterd.
Dat ook Alex van Hooff en Bertine van Hooff-Nusselder als vierde generatie dezelfde ambitie en passie bezitten, bleek wel toen de laatste aanwinst, de Rimba, werd geopend.
In dit kleurrijke boek wordt stil gestaan bij de geschiedenis en het heden van het bijzondere dierenpark. Begeleid door vele oude documentaire foto’s, maar ook prachtige recente foto’s van de vele dieren veelal gemaakt door natuurfotograaf Jan Vermeer.

Onder redactie van Johanna van Nieuwstadt-van Hooff

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789491196874 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een familiebedrijf met passie voor dieren

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

336

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

06-12-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Burgers’ Zoo 1913-2013” te beoordelen