Bruiloft II

Preken op het Hooglied 24-45
Auteur: Bernardus van Clairvaux | Uitgever: Uitgeverij Damon VOF

34,90

Met zijn zesentachtig Preken op het Hooglied heeft Bernardus van Clairvaux een meesterwerk binnen de Latijnse literatuur geschreven. Bruiloft II bevat de preken 24 t/m 45.

Met zijn zesentachtig ‘Preken op het Hooglied’ heeft Bernardus van Clairvaux (1090-1153) een meesterwerk binnen de Latijnse literatuur geschreven. Heel vroeg in zijn loopbaan als abt moeten hem de hoofdlijnen voor ogen hebben gestaan. Toch zou hij nog lang wachten voor hij er daadwerkelijk aan begon. Het werd een levenswerk, dat hij maar enkele jaren voor zijn dood heeft voltooid. Het resultaat is een hoogtepunt in de Latijnse christelijke retoriek. Het legde de basis voor een hele traditie van commentaren op het Hooglied, maar is tevens van groot belang geweest in de ontwikkeling van de christelijke mystiek.

In ‘Bruiloft II’ zijn de preken 24 tot en met 45 vertaald. Zij voltooien de lectuur van de eerste zang van het Hooglied en besluiten met de huwelijkszang waar bruid en Bruidegom zich in een lied verenigen. Centraal staat het menselijke verlangen naar een verlossing uit de conflicten en tegenstellingen waaruit het leven bestaat.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463403481 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Preken op het Hooglied 24-45

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

360

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-06-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Bruiloft II” te beoordelen