Bruiloft, De zomer

Auteur: Albert Camus | Uitgever: Athenaeum

20,00

Algerije, zijn geboorteland, is van blijvende invloed geweest op het denken, schrijven en leven van Al­bert Camus. Het landschap, de brandende zon, de zee en de mensen… In vrijwel al zijn werk keert hij terug naar zijn vroege levenservaringen.

Camus werd beroemd met zijn romans De pest en De vreemdeling en zijn filosofische essays De mythe van Sisyfus en De mens in opstand. Minder bekend, maar zeker zo mooi, zijn de literaire es­says Bruiloft en De zomer. Hij schreef ze deels na de Tweede Wereldoorlog en ze tonen opvallend genoeg meer hoop, vertrouwen en verknochtheid aan zijn land en zijn volk dan zijn eerdere werk. De soms zelfs lyrische stukken lijken een inzicht uit te druk­ken: het leven is absurd maar we moeten het juist in zijn absurditeit aanvaarden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789025316037 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Bruiloft, De zomer

  1. 5 van 5

    Petra van der zee

    camus verlaat hier denkkonstructies als oa vervreemding en er vaart in de verlatenheid van een groots landschap de diepste verbondenheid met de aarde:deze gelukservaring zonder vragen waarom is het leven zelf zonder je af te vragen wat de zin van alles is.Ontroerend.Mystiek.Weinigen zullen dit nog ervaren in deze overvolle wereld.


Een beoordeling toevoegen