Brouwer naast God

Willem Hovy (1840?1915), ondernemer en filantroop
Auteur: Rolf van der Woude | Uitgever: Boom

34,50

Behoudend maar niet tegen verandering, wegbereider van de civil society, financier van de verzuiling, bemiddelaar en polderaar avant la lettre. Onthulling van het mysterie van een van de drijvende krachten van het fin de siècle van de negentiende eeuw.

De ruim vijftig jaren van het werkzame leven van de Amsterdamse brouwerijdirecteur Willem Hovy (1840-1915) vormden in ons land een periode van stormachtige verandering. Hovy speelde daarin een stuwende rol, vaak in het voetspoor van zijn vriend Abraham Kuyper, die hij met raad en daar steunde – en met geld. Hovy was een van de initiatiefnemers van de Vrije Universiteit Amsterdam en medeoprichter van werkliedenvereniging Patrimonium, de voorganger van het huidige CNV. Daarnaast vervulde Hovy tientallen maatschappelijke functies, zat hij liefst 35 jaar in de gemeenteraad, en maakte hij deel uit van de Provinciale Staten en de Eerste Kamer.

In Brouwer naast God schetst Rolf van der Woude het beeld van een intrigerende figuur die iedereen kende maar die zich daarop niet liet voorstaan, die voorzichtig en behoudend was maar niet tegen verandering, die zich op vele fronten op het tweede plan nuttig maakte als ‘gezondene’ – bemiddelaar en polderaar avant la lettre -, en dat met blijvende gevolgen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024432752 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Willem Hovy (1840?1915), ondernemer en filantroop

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

432

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-10-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Brouwer naast God” te beoordelen