Bronnen van leven

Bronnen van leven

Fons vitae lyceum 1914-2014
Auteur: Aad Streefland, Henk van Gessel, Willem Koperdraat | Uitgever: Uitgeverij Thoth
Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

24,50

In 1914 stichtten de zusters Franciscanessen in de Amsterdamse Vondelstraat de R.K. HBS voor Meisjes, de eerste katholieke vijfjarige HBS voor meisjes in Nederland. Goed onderwijs kon bijdragen aan de ontwikkeling van de katholieke vrouw. Dat was de grondgedachte van de katholieke elite in Amsterdam en van de zusters, die tot 1980 aan de school verbonden zouden blijven.

Bronnen van Leven schetst een beeld van honderd jaar schoolleven. De eerste vijftig jaar was de school – inmiddels aan de Reijnier Vinkeleskade – een bolwerk van katholiek onderwijs, met een HBS, later ook een gymnasium en weer later een MMS.

Vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw veranderde er veel op Fons Vitae (Bron van Leven), zoals de school sinds 1951 heette. De katholieke signatuur vervaagde, het onderwijs voegde zich naar nieuwe structuren, de school werd voor jongens opengesteld en talrijke varianten van hedendaags onderwijs kwamen langs.

Intussen bleven de meisjes en de jongens zichzelf, op zoek naar geintjes en gebbetjes, gekleed in de mode van de tijd en luidruchtig aanwezig in het schoolblad, op het toneel en – als altijd – in de klas. De bronnen die aan dit boek ten grondslag liggen, zijn veelsoortig. Het leven dat ze beschrijven, is even gevarieerd.

Artikelnummer: 9789068686715 Categorieën: ,
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Fons vitae lyceum 1914-2014

Auteur

, ,

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-04-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Bronnen van leven” te beoordelen