Breekbare dagen

4 en 5 mei door de jaren heen
Auteur: | Uitgever: CPNB Collectieve Propaganda van het Nede

15,00

In 2012 is het een kwart eeuw geleden dat de Nederlandse regering het Nationaal Comité 4 en 5 mei instele. Eén organisatie die zowel invulling geeft aan de Dodenherdenking als aan het vieren van Bevrijdingsdag, bestond tot 1987 niet. Wat wel bestond was de sequentie van een herdenkingsdag en een feestdag, een unicum in de wereld. Breekbare Dagen laat in woord en beeld zien hoe Nederland sinds 1945 zijn doden herdenkt en zijn bevrijding en vrijheid viert. En hoe nieuwe generaties nieuwe vormen vinden voor het uiten en beleven van oude en universele emoties. Deze geschiedenis wordt afgewisseld met de voordrachten die sinds 1922 door literaire auteurs op 4 mei in De Nieuwe Kerk te Amsterdam gehouden zijn. Negentien auteurs, negentien reflecties op oorlog en herinnering. Met:

Bernlef / Wim de Bie / Mies Bouhuys / Jeroen Brouwers / Remco Campert / Rudi van Dantzig / Adriaan van Dis / Inez van Dullemen / Jessica Durlacher / Anna Enquist / Ernst Jansz / Tessa de Loo / Geert Mak / Marga Minco / Harry Mulisch / Nelleke Noordervliet / Willem Jan Otten / K. Schippers / F. Springer

Recensie van VNG Magazine
Breekbare dagen, mooi gevonden titel. Vrijheid en vrede blijven breekbaar, maar ook herdenken en vrijheid blijven breekbaar, want ze zijn onderhevig aan de tand des tijds en erosie. Het boek geeft dat goed aan, zowel voor 4 als voor 5 mei. Het getuigt van de vele pogingen om beide data te behouden, te herwaarderen en te actualiseren.

Recensie van NRC Handelsblad
…prachtig vormgegeven en rijk geïllustreerd…

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059651661 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

4 en 5 mei door de jaren heen

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

30-03-2012

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Breekbare dagen” te beoordelen