Bowie en ik

Mijn leven met David Bowie en The Spiders from Mars
Auteur: Suzi Ronson | Uitgever: Ambo|Anthos

23,99

Terug naar de hoogtijdagen van de glamrock: de memoires van de stylist van David Bowie.

Suzi Ronson werkt in de vroege jaren zeventig in een kapsalon in een Londense buitenwijk. Mevrouw Jones komt er wekelijks om krullen te laten zetten en op een ochtend vraagt ze of Suzi ook niet haar zoon David zou willen knippen. Niet lang nadat Suzi is voorgesteld aan hem en zijn vrouw Angie is ze er kind aan huis en wordt ze ondergedompeld in hun losbandige leven.

Suzi – de bedenker van Bowies iconische Ziggy Stardust-coupe – wordt de enige vrouw in Davids vaste entourage van The Spiders from Mars bij hun optredens over de hele wereld. Ze leert er haar toekomstige echtgenoot, drummer Mick Ronson, kennen en samen worden ze onderdeel van de absurde wereld van de showbizz en ontmoeten ze grootheden als Bob Dylan, Iggy Pop en Lou Reed.

Bowie en ik is onthullend en persoonlijk en geeft een unieke insidersblik op een van de meest iconische artiesten ooit én op een wereld die grote culturele veranderingen doormaakt. De blik van een van de weinige vrouwen die er van dichtbij getuige van was.

‘Suzi Ronson was erbij toen Bowie veranderde van een onbekende zonderling in een geniale superster. Er zijn er maar weinig die van binnenuit en met zoveel passie dit bijzondere verhaal zouden kunnen vertellen.’ – Hanif Kureishi

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026367595 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Mijn leven met David Bowie en The Spiders from Mars

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

19-08-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Bowie en ik” te beoordelen