Bouwmeesters, zedenmeesters

Geschiedbeoefening in Nederland tussen 1830 en 1870
Auteur: Peter Huistra | Uitgever: Vantilt, Uitgeverij

24,50

In de negentiende eeuw stond geschiedenis in hoog aanzien. Talloze geschiedbeoefenaars togen aan het werk om zo veel mogelijk historische kennis te vergaren en in te zetten tot nut van de natie, de regio of zelfs de eigen familie. Pieter Huistra volgt hun bezigheden in Bouwmeesters, zedenmeesters op de voet: in kelders en op zolders als zij oude documenten zoeken, op akkers en in het veld als zij oude scherven vinden, maar ook in de collegezaal waar zij karakter bij hun studenten proberen aan te kweken. En zelfs in het strijdperk, waar ze hun eigen eer en die van historische figuren verdedigen.

Bouwmeesters, zedenmeesters toont in detail een wereld met een onstilbare honger naar nationale, regionale en lokale geschiedenis, met ambities om die geschiedenis in te zetten voor hogere doelen en met het verlangen om in direct contact te treden met het verleden.

Pieter Huistra (1984) is universitair docent theorie van de geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Eerder was hij werkzaam aan de Leuvense universiteit als promovendus en postdoctoraal onderzoeker. 

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460043802 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Geschiedbeoefening in Nederland tussen 1830 en 1870

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-04-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Bouwmeesters, zedenmeesters” als eerste: