Bosk

Er trok een bos door de stad
Auteur: Bruno Doedens | Uitgever: Uitgeverij Noordboek

34,90

Er trok een bos door de stad

Honderd dagen lang trokken twaalfhonderd bomen, met hulp van duizenden bewoners, bezoekers en ondernemers, door de binnenstad, van Stationsplein tot het Oldehoofsterkerkhof. Samen maakten zij het onmogelijke waar. De bomen van Bosk stonden op pleinen, in winkelstraten en in een kerk. Tussen de Boskbomen speelden kinderen, wandelden bewoners en vergaderde de gemeenteraad. De bomen brachten stilte en verkoeling in de stad en spoorden aan tot reflectie over onze verhouding tot de natuur. Bosk bracht mensen bijeen en maakte de stad zachter, wijzer en groener.

Wat kunnen we leren van bomen? Deze vraag stond centraal in Bosk, een groot kunstproject en onderdeel van de Cultuurmanifestatie Arcadia 2022. Kunst, cultuur en gemeenschapszin werden ingezet als aanjager van verbeelding en verandering.

Het boek neemt je mee op de reis van de bomen. Met een beeldend fotoverslag en met fragmenten uit het door Bruno Doedens, landschapskunstenaar en artistiek leider van Bosk, bijgehouden dagboek. En met korte inspirerende verhalen over de noodzakelijk omslag naar een leven in harmonie met de natuur. Het kan, want als bomen kunnen wandelen, kunnen wij veranderen.

Bosk is een project van Arcadia, in coproductie met de gemeente Leeuwarden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464710731 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Er trok een bos door de stad

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

200

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-09-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Bosk” te beoordelen