Boris Johnson

Biografie van een geboren gokker
Auteur: Tom Bower | Uitgever: Ambo|Anthos

34,99

Boris Johnson van Tom Bower is een explosieve politieke biografie over een van de meest spraakmakende Britse premiers ooit. Meermaals uitgeroepen tot Boek van het Jaar.

Boris Johnson van onderzoeksjournalist Tom Bower is een onthullende politieke biografie van een charismatische maar zeer omstreden premier. Uitgeroepen tot Boek van het Jaar door o.a. The Sunday Times, The Times, The Guardian en The Telegraph.

Er is in West-Europa niemand die zoveel verdeeldheid zaait als de Britse premier Boris Johnson. Johnson groeit na zijn vormende jaren op elitescholen Eton en Oxford uit tot een mediafenomeen, maar steekt ook zijn politieke ambities niet onder stoelen of banken. In de jaren negentig schopt hij het eerst tot conservatief parlementslid en later tot burgemeester van Londen. Als hij in 2016 afzwaait, is er nog één ambt dat lonkt: dat van prime minister.

Ondanks de decennialange media-aandacht weten we opmerkelijk weinig over wat er écht in Boris Johnson omgaat en wat er aan de basis ligt van zijn ambities. Tot nu toe. Waar eerdere biografen zich lieten leiden door bewondering of weerzin, probeert onderzoeksjournalist Tom Bower het Britse politieke fenomeen Boris Johnson in al zijn complexiteit en tegenstrijdigheden te vatten. Hij baseert zich op een schat aan nieuw bronnenonderzoek en interviews met mensen die met Johnson geleefd en gewerkt hebben, en schetst in Boris Johnson een intiem, meeslepend en onthutsend portret van de meest eigenzinnige bewoner van 10 Downing Street sinds Winston Churchill.

‘Explosief. Dit boek bevat buitengewone onthullingen over het publieke en persoonlijke leven van Boris Johnson, en graaft dieper dan elke eerdere biografie om Johnsons raadselachtige persoonlijkheid te kunnen duiden. Het politieke boek van het jaar.’ – Daily Mail

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026356759 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Biografie van een geboren gokker

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

608

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

18-08-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Boris Johnson” te beoordelen