Borgata: de start van een imperium

De geschiedenis van de Amerikaanse maffia
Auteur: Louis Ferrante | Uitgever: Spectrum

24,99

De definitieve geschiedenis van de Amerikaanse maffia, geschreven door een insider

Louis Ferrante was lid van de maffia en kan bovendien goed schrijven. Niemand is dan ook meer geschikt om het complete verhaal van de Amerikaanse maffia te vertellen.

Dit eerste deel vertelt de ontstaansgeschiedenis. De roots van de maffia liggen zoals bekend in Sicilië. Immigranten namen hun levenswijze van eer, vendetta en zwijgplicht mee. Maar in Amerika belandden ze in een compleet andere wereld, en al snel maakten ze zich los van Sicilië. Ze vormden borgata’s, clans. Het was de tijd van de opkomst van beruchte figuren als Lucky Luciano, Vito Genovese, Dutch Schultz, Meyer Lansky en Bugsy Siegel. Ferrante laat zien hoe de maffia groot werd tijdens de drooglegging, die de basis vormde voor het imperium van Al Capone in Chicago en een gokparadijs van Las Vegas maakte.

Dit boek vertelt het ongelooflijke verhaal van gangsters over wie nog altijd films en series worden gemaakt. Toch weet insider Ferrante met veel niet bekende feiten te komen. Een geweldig boek dat ook naar de komende delen doet uitzien.

Louis Ferrante is een voormalig maffialid en zat acht jaar in de gevangenis. Hij schreef meerdere succesvolle boeken en presenteert een programma over de maffia op Discovery Channel, waar hij verschillende prijzen en nominaties voor ontving.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000356287 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De geschiedenis van de Amerikaanse maffia

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

352

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

09-11-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Borgata: de start van een imperium” te beoordelen