Boomtelling

Auteur: Martine Nijhoff | Uitgever: Uitgeverij Komma

49,95

Martine Nijhoff kocht 35 jaar geleden een boerderijtje in Italië. Niet wetende wat te doen met de kale akkertjes, liet ze de natuur het overnemen. 35 jaar later is het een prachtig bos.

Bezorgd over de klimaatveranderingen en de uitputting van de aarde, begon zij zich af te vragen in hoeverre de bomen haar ecologische voetafdruk compenseerde. In 2018 besloot zij het samen met haar gezin verder te onderzoeken. Ze verdiepten zich in de boom en bossystemen, ze telden de bomen op de akkertjes, fotografeerden ze en noteerden de afmetingen. Ze ontdekten hoe wonderbaarlijk bomen zijn en hun fascinatie en eerbied groeide.

In ‘BoomTelling’ komen de 1288 portretten van de bomen en het onderzoek van Martine samen. In het boek komt niet alleen de bewondering voor de boom naar voren, maar spelen ook existentiële vragen een grote rol. Waarom gaan wij zo destructief met de natuur om, hoe komt het dat we er zo van vervreemd zijn geraakt en kunnen we nog een pad inslaan dat ons wegleidt van een catastrofe? Met deze bijzondere uitgave hoopt Martine anderen te kunnen prikkelen om na te denken over onze relatie met de natuur.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083301907 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

864

Leverbaar

Niet beschikbaar

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Boomtelling” te beoordelen