Bomhond, showhond of poulet

Honden en kynologie in de Tweede Wereldoorlog
Auteur: André Heuzer | Uitgever: Dogzine.nl VOF

34,95

Een tijdsdocument over de rol van honden in de Tweede Wereldoorlog, van militair gebruik tot showhond. Met de geschiedenis van de kynologie.

Over een van de meest donkere periodes in de Nederlandse geschiedenis is veel verteld, maar niet eerder stond de mens en de hond centraal. Hoe verging het onze trouwe huisgenoot tijdens de Tweede Wereldoorlog? Want ook in die vijf verschrikkelijke jaren waren er honden. Showhonden die nog altijd streden voor het kampioenschap, honden die berichten overbrachten voor de troepen, honden die mensen redden en honden die tanks moesten opblazen. En honden die als voedsel dienden. Er werd met honden gewerkt, er werd met honden geshowd, er werd met honden gevochten, er werd met honden gesport. Honden waren huisdieren van wereldleiders aan beide zijden van het front. Rassen kwamen op, rassen werden bekend of juist vergeten. Honden waren mensenredders, en honden waren een verschrikking voor mensen in de concentratiekampen… “Bomhond, showhond of poulet” geeft een in Nederland niet eerder beschreven beeld van al die hondenactiviteit in Nederland en aan de fronten van de oorlog. Een beeld dat zowel mensen die alles willen weten van honden, als mensen die alles willen weten van de oorlog zal intrigeren.

Over de auteur Een passie voor honden, een diepe interesse voor de geschiedenis. Het combineren van deze interesses heeft geleid tot dit boek. Andre Heuzer is journalist en communicatieadviseur, en schrijft al een aantal jaren voor Dogzine en daarvoor voor de Hondenwereld. Buiten het schrijven om zijn zijn vier honden en het rondtrekken in Europa met zijn echtgenote en honden zijn grote liefhebberij.

Bomhond, showhond of poulet is het eerste deel in de serie “Honden in de geschiedenis” waarin de hond en zijn rol in de cultuurgeschiedenis centraal staat.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493060036 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Honden en kynologie in de Tweede Wereldoorlog

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

342

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-01-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Bomhond, showhond of poulet” te beoordelen