Bomen van Paramaribo

Een ode aan de mooiste hoofdstad in de tropen
Auteur: Chantal van den Bergh-Lodeweyckx, Dominiek Plouvier | Uitgever: LM Publishers

19,50

“Met dit boek willen we iedereen die van Paramaribo houdt, in het bijzonder de jeugd en de vele toeristen die het land bezoeken, kennis laten maken met de grote verscheidenheid aan bomen in de stad. Van honderd boomsoorten beschrijven we de naamgeving en enige wetenswaardigheden over de botanische, geografische, cultuurhistorische, culinaire en medicinale aspecten van de soort.
Paramaribo is een multiculturele stad met een rijk koloniaal verleden, dat zich uit in de enorme etnische variatie van de bevolking en de schoonheid van de verschillende koloniale gebouwen die de stad rijk is. De verscheidenheid aan mensen heeft met zich meegebracht dat Paramaribo een stad is met heel veel verschillende planten (waaronder bomen), die afkomstig zijn uit alle windstreken. De bomen geven de stad een uniek karakter. Weinig hoofdsteden in de wereld hebben een zo unieke verscheidenheid aan bomen, struiken en kruidachtige planten als Paramaribo!
De ondertitel van het boek is dan ook ‘Een ode aan de mooiste hoofdstad in de tropen’. Hoofdauteur Dominiek Plouvier heeft minstens zestig hoofdsteden in de tropische gebieden van Azië, Afrika en de Amerika’s bezocht en meent dat Paramaribo uniek is – door de historie, de multiculturele inslag en de diversiteit aan bomen en planten. Niet voor niets is Paramaribo UNESCO Werelderfgoed. De auteurs hopen dat de stad deze status met recht en rede zal verdedigen en zich zal inzetten om die status te behouden.”

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460224256 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een ode aan de mooiste hoofdstad in de tropen

Auteur

,

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

16-04-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Bomen van Paramaribo” te beoordelen