Boerderijenboek Aduard

Auteur: Gerrit Kuijk, Jaap Hofman | Uitgever: Profiel BV

85,00

Je bent gewoon bezig op de boerderij als boer en dan komt er iemand van de provincie je vertellen dat er een kanaal door je land wordt gegraven… Dit overkwam ook de eigenaar van boerderij 31 in dit boek. Wat gebeurt er dan?
“Ze verkopen in 1930 gedeelten van hun percelen aan Provinciale Waterstaat.Een gedeelte van perceel H 421 wordt als onbehuisd verkocht, maar in artikel 5 van de voorwaarden staat dat de behuizing hierop staande met de schuur en de bomen niet onder de verkoop begrepen zijn en door de verkoper voor 6 december aanstaande moeten zijn verwijderd.”
Dit is een voorval van de verkoop van een boerderij. Er werd hier een nieuw gebouw geplaatst verder naar het noorden. Ook veel andere verkopen van 202 boerderijen zijn gevolgd en beschreven in dit boek.
Het geeft een beeld van veranderingen in de landbouw door de jaren heen. Veranderingen door bouw en afbraak, samenvoegingen en splitsingen. Maar het is ook de ge-schiedenis van gedwongen verkopen en beleggingen van kapitaal. Er komen zelfs moorden en een liquidatie voor-bij.
Wie waren de bewoners, de verkopers en de kopers. U vindt veel over deze personen of uw voorouders in dit boek met tevens een hoofdstuk over molens in dit gebied, en een hoofdstuk over landbouw door de jaren heen.
Jaap Hofman (1952) en Gerrit Kuijk (1955) schreven in 2009 samen met anderen het Boerderijenboek Noord-horn, Zuidhorn en Briltil. Ze namen het deel van de boer-derijen voor hun rekening. Gerrit Kuijk is historicus en Jaap Hofman was veehouder te Noordhorn en Sebalde-buren en genealoog. Beiden hebben ze een grote interes-se in de boerderijen in hun omgeving.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789052946030 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

475

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

03-01-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Boerderijenboek Aduard” te beoordelen