Boedapest

Tussen Oost en West
Auteur: Victor Sebestyen | Uitgever: Spectrum

44,99

Een complete geschiedenis van de voormalige hoofdstad van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk

Opgedeeld in twee delen kijkt het oude Boeda uit over het modernere Pest, eind negentiende eeuw ontwikkeld als tweede hoofdstad van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk. De badhuizen getuigen van de Romeinse aanwezigheid begin tweede eeuw. Maar ook de tweehonderd jaar overheersing door het Ottomaanse Rijk hebben hun sporen nagelaten in de stad.

Het zwaartepunt van de macht in Boedapest verschoof herhaaldelijk tussen Oost en West, zowel op cultureel, politiek als emotioneel vlak. Die machtsovernamen waren soms gewelddadig – met revoluties, bloedige gevechten, opstanden en oorlogen – en soms juist vreedzaam. Victor Sebestyen bespreekt het allemaal. Boedapest toont het verhaal van een stad met een rijke geschiedenis vol bijzondere en markante figuren en gebeurtenissen.

Victor Sebestyen is de veelgeprezen auteur van onder andere Lenin. Hij werd geboren in Boedapest en vluchtte als kind met zijn familie het land uit. Als journalist schreef hij onder andere voor Evening Standard, Daily Mail en The Times over het uiteenvallen van het communisme, de oorlogen in Joegoslavië en het einde van de Sovjet-Unie.

Over Lenin:
‘Sebestyens biografie is niet alleen een treffende beschrijving van een door individueel handelen ontketende revolutie die structurele gevolgen had. Ze is ook een handvat om de revolutionairen anno nu in de peiling te krijgen.’ NRC

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000370313 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Tussen Oost en West

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

472

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

12-05-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Boedapest” te beoordelen