Bloedfraude

Auteur: John Carreyrou | Uitgever: Xander Uitgevers B.V.

21,99

In de biografie Bloedfraude brengt journalist John Carreyrou de schokkende waarheid achter Theranos, het bedrijf dat door Silicon Valley-ster Elizabeth Holmes opgericht werd, aan het licht.

De biografie Bloedfraude, de Nederlandse vertaling van de New York Times-bestseller Bad Blood van Pulitzerprijswinnaar John Carreyrou, vertelt het verhaal van ‘de nieuwe Steve Jobs’ Elizabeth Holmes, wiens fraudezaak in 2021 voor de rechter kwam.

Op haar negentiende richtte Elizabeth Holmes de meest veelbelovende start-up van Silicon Valley op: Theranos. Haar revolutionaire idee was een nieuwe, snelle manier van bloedtesten, die de medische wereld op zijn kop zou zetten. Al in het eerste jaar haalde Holmes het ongekende bedrag van 45 miljoen dollar op en haar portret prijkte op alle businesskranten en -bladen. Extraordinary, werd het genoemd. Maar haar bedrijf bleek gebaseerd op leugens en vervalste testresultaten, en Holmes voerde een schrikbewind om haar moedwillige fraude te verhullen.

De meermaals bekroonde Wall Street Journal-journalist John Carreyrou ontmaskerde Holmes en zijn onthullingen brachten haar ten val. Zijn diepgravende journalistieke onderzoek is de basis voor dit adembenemende en shockerende boek over een evil woman en de waanzin van het snelle geld.

Van Bloedfraude verschijnt in 2022 zowel een film als een miniserie. In de verfilming, Bad Blood, zal de hoofdrol door Jennifer Lawrence worden vertolkt. In de serie op Disney+, The Dropout, zullen acteurs als Amanda Seyfried, Stephen Fry, Sam Waterston en Elizabeth Marvel hun opwachting maken.

‘IJzingwekkend.’ – The New York Times

‘De liegende koningin van Silicon Valley.’ – Het Financieele Dagblad

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401609852 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-10-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Bloedfraude” te beoordelen