Blauwdruk

Kroniek van de Nationale Politie
Auteur: Theo Postma, Wim Bentvelzen | Uitgever: Balans

49,99

Voor het eerst in Nederland kwam er één landelijke politieorganisatie, een enorm bestuurskundig waagstuk. ‘Blauwdruk’ is het fascinerende verhaal over de woelige eerste jaren van de Nationale Politie.

Na jarenlange politieke discussie kwam het er dan toch van: één landelijke politieorganisatie, voor het eerst in de geschiedenis van Nederland. Toenmalig minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten joeg de nieuwe politiewet uiteindelijk binnen anderhalf jaar door het parlement. In krap tien maanden tijd waren de plannen geschreven voor wat de grootste organisatie van Nederland zou worden. 1 januari 2013 was ‘Dag 1’. Het was een enorm waagstuk.

Wat gebeurt er als de spelregels van de besturing van zoiets belangrijks als de politie worden herschreven? Als het werk gewoon doorgaat en tegelijkertijd meer dan 65.000 medewerkers een plek in een heel nieuwe organisatie moeten krijgen?

Theo Postma en Wim Bentvelzen bestudeerden tienduizenden openbare en vertrouwelijke documenten en spraken vrijwel alle hoofdrolspelers. Zij schreven een fascinerend en onthullend verhaal over de woelige eerste jaren van de Nationale Politie. Een verhaal over een minister die burgemeester van heel Nederland wilde worden, kwartiermakers die alle problemen van de politie wilden oplossen, en machtige vakbondsbazen die hun grip op de politie niet wilden kwijtraken.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463822381 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Kroniek van de Nationale Politie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

768

Leverbaar

Uitverkocht

Uitgiftedatum

02-11-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Blauwdruk” te beoordelen