Bittere tranen, goede moed

Er is meer aan de horizon dan Trump en dat is pas écht gevaarlijk
Auteur: Joost Smiers | Uitgever: Starfish Books

9,99

Laten we vooral bedenken dat Donald Trump meer de katalysator is van de oplopende spanningen in de wereld dan dat hij er de oorzaak van is. Ziedaar, enkele uitdagingen. Allereerst is het van de hoogste urgentie dat simplificerend rechts en echt links met elkaar het gesprek aangaan, ondanks eerdere wederzijdse verketteringen.

Waarom? Beide flanken van het politieke spectrum begrijpen dat wij als burgers door de voortdenderende mondialisering onze greep op onze levensomstandigheden verliezen, en dat daar fundamenteel iets aan gedaan moet worden. Europa moet het gesprek aangaan met Rusland; liever vandaag dan morgen. De keuze is òf nog meer bewapening in het spel brengen, de NAVO nog dichter tegen Rusland laten aanschurken en afstevenen op een oorlog, òf anderzijds het diplomatieke verkeer z’n werk laten doen en het klimaat rijp maken voor ontwapeningsconferenties. Daar hebben we de NAVO niet voor nodig, integendeel.

Het is nog niet zo dat de VS een totalitaire staat zijn geworden, maar de mensenrechten en de grondbeginselen van de rechtsstaat – en van de beschaving – staan er onder zware druk. Voor Europa nog meer reden om dit hier niet te laten gebeuren. En, gesteld dat de verkiezingen van 8 november 2016 in de vs frauduleus verlopen zijn, dan helpt een impeachment van Trump niet om de Amerikaanse regering legitimiteit te geven. Zouden er dan geen nieuwe verkiezingen moeten komen? Zonder burgeroorlog?

Mijn vriendinnen, vrienden en ik, en alle mensen die een vergelijkbare schok hebben doorgemaakt als gevolg van de verkiezing van Trump, moeten onze weg zien te vinden in een harde en gevaarlijke wereld die ons niet vertrouwd is, maar mét onze waarden die onveranderd zijn gebleven. Vandaar dit essay; een poging om er het beste van te maken.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492734006 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Er is meer aan de horizon dan Trump en dat is pas écht gevaarlijk

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

92

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-07-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Bittere tranen, goede moed” te beoordelen