Biljoen

Auteur: Conrad Gietman | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

49,95

Dwalen door vertrekken en natuur vol verhalen. Het nieuwe boek Biljoen. Kasteel, bewoners, landgoed opent deuren voor een breed publiek. Biljoen is een voor Nederland uniek landgoed in Velp met internationale allure. Bekendheid kreeg kasteel Biljoen vooral in zijn 18e-eeuwse bloeiperiode, toen de verfijnde stuczaal en de befaamde waterwerken in het aangrenzende park Beekhuizen toeristische trekpleisters waren. Na de oorlog werden kasteel en landgoed steeds meer gesloten voor het publiek. Hieraan kwam pas een eind toen Geldersch Landschap & Kasteelen Biljoen in 2009 verwierf.

“Op 15 januari 2009 ontvangt Geldersch Landschap & Kasteelen officieel de sleutel van kasteel en landgoed Biljoen. Het is slechts een symbolische handeling, want in de toegangsdeur van het kasteel ontbreekt een sleutelgat. Het was altijd de taak van het personeel de deur van binnenuit te openen. De veelzeggende sleutel symboliseert het streven van onze organisatie om Biljoen te ontsluiten, met inachtneming van de wens van Johan Hendrik Willem Lüps, de laatste particuliere eigenaar. Hij wilde dat het kasteel na zijn dood bewoond bleef, omdat het zo zijn ziel zou behouden. Deze wens sluit aan bij ons streven het publiek te laten genieten van landgoederen als ‘ensemble’ van natuur en cultuur.” – Jeanine Perryck (Geldersch Landschap & Kasteelen)

Tot in Münster, Berlijn en Monaco is gezocht naar ingrediënten voor nieuwe verhalen over Biljoen. Dichterbij huis bleken zich nog tientallen archiefdozen te bevinden met nog nooit geraadpleegde brieven en kasboeken. Biljoen. Kasteel, bewoners, landgoed werpt op basis van dit diepgravende onderzoek een verrassend licht op de hoogtepunten, maar ook op de minder befaamde episodes uit een geschiedenis die bijna duizend jaar teruggaat.

Bekende auteurs als Conrad Gietman, Jorien Jas, Luuc Kooijmans, Ileen Montijn en Luc Panhuysen vertellen het indrukwekkende verhaal van Biljoen in een breed cultuurhistorisch kader. Daarnaast maken de bijzondere vormgeving en vele afbeeldingen van het landgoed en kunstobjecten zoals wandtapijten, deze uitgave tot een eersteklas kijkboek. Een juweel van een boek voor alle liefhebbers van kastelen, tuinen en landgoederen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462583856 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

360

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-12-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Biljoen” te beoordelen