Bij het scheiden van de markt

Beschouwingen over politiek en samenleving
Auteur: Frits Bolkestein | Uitgever: Prometheus

24,99

Frits Bolkestein drukte als politiek leider van de VVD en als Europees commissaris zijn stempel op de binnen- en buitenlandse politiek en werd een van de invloedrijkste Nederlandse politici van de afgelopen decen – nia. Hij werd op zijn minst even bekend als schrijver, essayist en spreker. Bij het scheiden van de markt bestaat uit een selectie beschouwingen die Bolkestein schreef tussen 2008 en 2018. Daarmee is dit boek een vervolg op Overmoed en onverstand, de beschouwingen van 2004–2008, dat in 2008 verscheen.

In zijn authentieke stijl schrijft Bolkestein over de huidige status van de grootmachten in de wereld, blikt hij terug op de jaren vijftig van de vorige eeuw en maakt hij de liberale thema’s van de Verlichting weer hoogst rele – vant. Daarnaast zet hij vraagtekens bij de Nederlandse migratiepolitiek, geeft hij zijn kijk op de rol van religie in de 21ste eeuw en biedt hij kritiek op het Amerikaanse rechtssysteem. Bij het scheiden van de markt is andermaal een zuiver geformuleerd bewijs van de scherpte van Frits Bolkesteins politieke en maatschappelijke gedachtewereld.

FRITS BOLKESTEIN was onder meer staatssecretaris voor de Buitenlandse Handel, minister van Defensie, politiek leider van de VVD van 1990 tot 1998 en lid van de Europese Commissie van 1999 tot 2004. In 2005 publiceerde hij onder de titel Grensverkenningen zijn opzienbarende dagboek uit zijn Brusselse tijd. Een jaar later verscheen De twee lampen van de staatsman, een bundeling van zijn beschouwingen over politiek

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044640373 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Beschouwingen over politiek en samenleving

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

07-03-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Bij het scheiden van de markt” te beoordelen