Bevrijdend gebaar

Het levensverhaal van Henri Daniël Guyot
Auteur: Henk Betten | Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij

22,50

Het jaar 2015 markeert de 225ste verjaardag van het officiële dovenonderwijs in Nederland. Hoe Henri Daniël Guyot in 1790 zijn instituut in Groningen begon, zijn werk en zijn drijfveren als pionier van het dovenonderwijs, verdienen bij deze mijlpaal opnieuw een plaats in de schijnwerpers. Vandaar dat deze derde druk van Bevrijdend Gebaar het licht ziet.

Dit boek bevat voor een deel een geromantiseerd verhaal. De schrijver heeft daarin geprobeerd de daden van Guyot als predikant, leraar, oprichter/directeur van het doveninstituut en schoolopziener van het regulier onderwijs aan de hand van archiefonderzoek zo getrouw mogelijk weer te geven. Vergeleken met de tweede druk zijn nog enkele aanvullingen en correcties aangebracht die uit recent onderzoek naar voren kwamen.

Als een doofgeboren leerling van het instituut van H.D. Guyot heeft Henk Betten veel belangstelling voor het leven en werk van deze pionier van het Nederlandse dovenonderwijs en voor de historie van het Nederlandse dovenonderwijs in het algemeen. In 2013 verscheen zijn boek ‘Deaf Education in Europe, the early years’ bij Amazon.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089547330 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het levensverhaal van Henri Daniël Guyot

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

193

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-01-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Bevrijdend gebaar” te beoordelen