Beter dan Bowie

Auteur: Wouter Bulckaert | Uitgever: Mammoet

24,90

Hij was dé rockster van de jaren zeventig. Tussen 1970 en 1980 maakte David Bowie een reeks grensverleggende platen. Ook commercieel waren ze een schot in de roos. Maar Bowie was in de seventies niet de enige geniale songschrijver, charismatische performer en trendsetter. Alleen: onder een hoge boom is weinig leven mogelijk. Die andere hemelbestormers verwierven weliswaar een aanzienlijke cultaanhang, maar bereikten nooit het grote publiek. Té Engels, té excentriek. In dit boek redt connaisseur Wouter Bulckaert culthelden zoals Kevin Ayers en Kevin Coyne uit de vergeetput van de Engelse rockgeschiedenis. Hij ontrafelt hun beste werk en kadert het tegen de achtergrond van de Engelse geschiedenis en de platen van Bowie in dat tijdsgewricht, dat verdacht veel lijkt op onze turbulente jaren twintig.

Met illustraties van Edward Hall.

Wouter Bulckaert schreef onder andere Ry Cooder. Meester in de schaduw (EPO, 2016) en Randy Newman (EPO, 2021). Hij woont en werkt in Gent.
Edward Hall illustreerde Wouter Bulckaerts boek JJ Cale. Troubadour in de woestijn (EPO, 2018). Hij woont en tekent in Northport, New York.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462674844 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

220

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-04-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Beter dan Bowie” te beoordelen