Betekenis geven aan het leven

Betekenis geven aan het leven

Atlas van onze mythen en motieven
Auteur: Jordan B. Peterson | Uitgever: Prometheus
Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

29,99

Waarom zijn ideologieën zo gevaarlijk? En waarom gedijen ze met al hun kwalijke versimpeling juist in onze ‘sceptische’ tijd zo goed? In Betekenis geven aan het leven analyseert de Canadese cultuurcriticus Jordan B. Peterson, uitdagend als altijd, aan de hand van talloze voorbeelden hoe wij mensen aan onze overtuigingen komen. In de meest uiteenlopende culturen en tijdperken ontstaan mythen en rituelen met dezelfde symboliek en strekking, allemaal bedoeld om de kosmos en onze rol daarin te verklaren. Wat zegt dat over menselijke denkprocessen en ons begrip van de wereld? Aan de hand van de psychoanalyse en nieuwe inzichten in de neuropsychologie komt Peterson tot een overtuigende verklaring.
Met dit baanbrekende boek toont Peterson aan hoe ons begrip en onze motivaties tot stand komen. Hij legt uit hoe onze hersenen werken én hoe samenlevingen functioneren. Betekenis geven aan het leven is een ambitieuze interdisciplinaire odyssee die ons vooral wil leren hoe we verantwoorder kunnen samenleven.

Dr. Jordan B. Peterson (1962) is psycholoog, cultuurcriticus en hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Toronto. Zijn wetenschappelijke artikelen hebben de moderne kijk op persoonlijkheid en creativiteit voorgoed veranderd. Peterson heeft honderdduizenden volgers op social media en zijn YouTube-clips zijn meer dan 90 miljoen keer bekeken. Zijn in 2018 verschenen 12 regels voor het leven werd een wereldwijde bestseller.

Artikelnummer: 9789044638257 Categorie:
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Atlas van onze mythen en motieven

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

680

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-08-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Betekenis geven aan het leven” te beoordelen