Bernhards oorlog

Het leven van een prins in ballingschap
Auteur: Dik van der Meulen | Uitgever: Querido

24,99

Een nieuwe, verhelderende kijk op de oorlogsgeschiedenis van prins Bernhard

Bernhards oorlog gaat over het wonderlijke en niet zelden spectaculaire leven van de Prins der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog. De veelgeprezen biograaf Dik van der Meulen beschrijft Bernhard als een complexe figuur, die opportunisme paarde aan doodsverachting; een man die egocentrisch was en tegelijk loyaal aan zijn vrienden – hoewel niet altijd aan zijn eigen echtgenote Juliana, de toekomstige koningin.

Tijdens zijn ballingschap in Londen beleefde prins Bernhard een komeetachtige militaire carrière. Binnen vier jaar klom hij op van kapitein zonder bevoegdheden tot luitenant-generaal, en werd hij bevelhebber van het georganiseerde verzet in Nederland. Toch vonden koningin Wilhelmina en hijzelf dat er nóg meer in had gezeten.

Hoe is het mogelijk dat een in Duitsland geboren prins, die in 1936 nog een onbezoldigde kantoorbaan had, in 1945 een van de invloedrijkste en populairste Nederlanders was geworden? Dit boek bevat tal van nieuwe inzichten in het doen en laten van de prins in de Tweede Wereldoorlog. Het laat bovenal zien dat Bernhard, mede door toedoen van zijn schoonmoeder, een aanzienlijk veiligheidsrisico was.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789021470726 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het leven van een prins in ballingschap

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-12-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Bernhards oorlog

  1. Sonja van Kalkeren

    Hallo Dik, verrast hoorde ik op de radio over je boek. En ik las het artikel in De Gelderlander. Het toeval wil dat ik al een paar jaar lezingen over Wilhelmina geef bij ouderen en nu bezig ben om een lezing te schrijven over Bernhard. Het is een hele klus! Bernhard was een man met meerdere gezichten! Ook de opmerking dat hij van de oorlog genoten heeft, komt mij zeer bekend voor!! Mijn huisgenoot komt uit Neede, ken het heel goed. Ze woonde bij de muziekkoepel, Julianastraat. Succes met je boek!! Ik ga het zeker lezen!! Sonja


Een beoordeling toevoegen