Berlijn

Leven en dood in de stad die de geschiedenis van de 20e eeuw bepaalde
Auteur: Sinclair McKay | Uitgever: Atlas Contact

32,99

Roaring in the Twenties, NAZI-hoofdstad tot halverwege 1945 en daarna hét symbool van de Koude Oorlog; Sinclair McKay laat zien waarom je de twintigste eeuw pas kunt begrijpen als je Berlijn begrijpt.

In ‘Berlijn’ laat historicus Sinclair McKay dankzij een haast duizelingwekkende hoeveelheid informatie en verhalen (van kunst tot film, van opera tot literatuur, van wetenschap tot architectuur) ons de stad zien zoals we haar nooit eerder zagen.
Nagenoeg de hele vorige eeuw was Berlijn het epicentrum van de wereldgeschiedenis. Net na de Eerste Wereldoorlog was de stad een metropool van wetenschap, cultuur en seksuele vrijheid, in de jaren dertig werd het de hoofdstad van het naziregime. En na de Tweede Wereldoorlog werd Berlijn in tweeën gesplitst door een muur en was daarmee decennialang hét symbool van de Koude Oorlog. Je kunt de twintigste eeuw niet begrijpen zonder Berlijn te begrijpen; en Berlijn kun je niet begrijpen zonder de ervaringen van haar inwoners te begrijpen.

Trouw
Recensie door Wilfred van de Poll

‘Hij schrijft kleurrijk, met oog voor detail, en laat de geschiedenis tot leven komen door tal van ooggetuigen te volgen.’ – Beste boeken van 2022

Trouw
Recensie door Wilfred van de Poll

Beeldend en vol details is de beschrijving van Berlijn in die laatste oorlogsmaanden en -weken, en soms -dagen, toen het Rode leger de stad innam. Hij vertelt het vanuit het perspectief van tal van inwoners, onder wie veel vrouwen. […] Je krijgt als lezer echt het gevoel rond te lopen in dat kapotgeschoten Berlijn. Hier blijkt de kracht van McKay’s methode.’

Historisch Nieuwsblad
Recensie

‘McKay beschrijft deze periode heel levendig, […]. ‘

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045044064 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Leven en dood in de stad die de geschiedenis van de 20e eeuw bepaalde

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

488

Leverbaar

In herdruk

Uitgiftedatum

27-09-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

28-06-2023

Levertijd

In herdruk

Druk

1

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “Berlijn” als eerste: