Berlijn

Leven in een gespleten stad
Auteur: Piet De Moor | Uitgever: Uitgeverij Van Gennep B.V.

22,50

Dit keer gaat Piet de Moor in BERLIJN – LEVEN IN EEN GESPLETEN STAD op zoek naar de ziel van Berlijn, een stad die als geen andere geleden heeft onder het geweld van de geschiedenis in de twintigste eeuw.

Door het lezen van dagboeken, romans en ooggetuigenverslagen, door gesprekken met historici, politici, schrijvers en journalisten slaagt de Moor erin een fascinerend beeld te geven van de geschiedenis van Berlijn vanaf Hitlers machtsovername in 1933 tot de val van de Muur in 1989. Hoe wisten de nazi’s het bruisende leven in de stad te vergiftigen? Met welke absurditeiten van het communisme werden de Oost-Berlijners in de DDR geconfronteerd, hoe verging het de stad na de Wende? Piet de Moor heeft een scherp oog voor de gespletenheid van het leven in de stad, voor de wijze waarop de tegenstellingen van de twintigste eeuw zich manifesteren in het dagelijkse leven van de Berlijners. Het resultaat is opnieuw een noodzakelijk, caleidoscopisch boek.

Piet de Moor (°1950) is schrijver en journalist. Eerder schreef hij onder meer de essay- en reportageboeken SCHEMERLAND (2005) en DE GELAARSDE GOD (over Stalin, 2003) en verder ook de romans HOTEL SILESIA (2008) en DE ADAMIET (2010).

De Standaard
Recensie door Pascal Verbeken

Historische hoofdstukken worden afgewisseld met avontuurlijke stadsverkenningen en ontmoetingen met bijzondere figuren (…) zoals het hoort in een doorleefde stadssaga krijgen niet alleen iconen als Willy Brandt of David Bowie de aandacht, maar ook de anonieme verliezers, de scharrelaars, drinkers en zwervers die Berlijn altijd zo barmhartig herbergde.

Nederlands Dagblad
Recensie

“Piet de Moor reisde door Berlijn en zijn eigen boekenkast. Het resultaat is een stil makend boek. (…) Een verhalenlawine, in feite meerdere boeken ineen (…) Voor echte liefhebbers die de diepte in willen.”

“Een boek dat diepe indruk maakt.”

VPRO Boeken
Recensie door Maarten van Bracht

‘De Moor verhaalt voorbeeldig over de turbulente stadsgeschiedenis.’

NRC Handelsblad
Recensie door Juurd Eijsvoogel

“De minder bekende kanten van Berlijn: hoe was het om in Berlijn te leven? De Vlaamse schrijver Piet de Moor, die er al jaren woont, doorspekt zijn bewogen geschiedenis van de huidige Duitse hoofdstad met verhalen van ‘Berliners’, dagboeken, interviews en nog veel meer.” * * * *

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461643070 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Leven in een gespleten stad

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-08-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Berlijn” te beoordelen