Berichten van een dwaalster uit Indië

Auteur: Ineke van Geest | Uitgever: Uitgeverij Blooming

20,99

Ineke was vijf toen ze in een Jappenkamp werd opgesloten. In 26 brieven beschrijft ze ervaringen en onderwerpen die in haar door de oorlogsjaren gevormde leven een belangrijke rol hebben gespeeld.

Een leven van A tot Z
Ze was vijf jaar toen ze gevangengenomen werd en in Japanse concentratiekampen opgesloten. Ze was tien jaar toen ze naar Nederland vluchtt e vanwege het geweld in de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. De vijf oorlogsjaren hebben haar denken en doen gevormd. Tot overlever. Gedurende de eerste vijf jaar van haar bestaan groeide ze onbezorgd op in de warme, groene bedding van Sumatra, samen met haar familie. In haar woorden: ‘Mijn denken, doen en handelen zijn in de tien beginjaren van mijn bestaan in Indië verankerd in paradijselijk schoon en oorlogsdrek’.

Een leven van A tot Z
Het bijzondere van de tocht van de dwaalster is dat Indië en de oorlogsjaren een rustplaats in haar leven hebben gekregen. Een wereldburgerbestaan.

Een leven van A tot Z
Berichten van een Dwaalster uit Indië is het slotdeel van een trilogie, die haar leven tot onderwerp heeft. Ieder deel is voorzien van een ander accent. Deel 1, Migrant in het Vaderland. Van Nederlands-Indië, via het Jappenkamp naar Holland, verscheen in 2015. Deel 2, Vingerafdrukken van een ZZP’er. Een onderzoek naar de gevolgen van een jeugd in Japanse concentratiekampen, werd in 2017 gepubliceerd.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083065670 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

233

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-12-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Berichten van een dwaalster uit Indië” te beoordelen