Bericht aan Hare Majesteit

Auteur: Rosalie Sprooten | Uitgever: uitgeverij Adnan

19,95

Het Limburgse verzet ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, in 1944

Zorgvuldige reconstructie van het Limburgse verzet in 1944

‘Op 21 juli 1944 in de namiddag speelde ik in de tuin naast ons huis. Ik weet zeker dat het die dag stralend weer was. Op straat lag de schaduw van de huizen. Het dorp leek een en al rust. Een zwarte personenauto reed langs onze tuin en stopte voor het huis van de kapelaan. Twee in het zwart geklede mannen stapten uit, bestegen de vijf treden en belden aan.’

Als klein kind is Rosalie Sprooten getuige van de arrestatie van de kapelaan in haar geboorteplaats in Zuid-Limburg. Kapelaan Houben wordt in Epen opgepakt door de Duitsers vanwege zijn betrokkenheid bij het verzet. Decennia later beschrijft Rosalie Sprooten tot in detail de aanleiding en toedracht van de gebeurtenissen op die dag. Hiervoor sprak ze met talloze ooggetuigen en streekgenoten. Nu, tachtig jaar na de bevrijding, is Bericht aan Hare Majesteit nog altijd een getuigenis van het lang miskende Limburgse verzet. Deze herziene herdruk toont een beeld van het kleine en grote verzet tegen de bezetter in het Heuvelland (Zuid-Limburg).

Rosalie Sprooten (1938) is schrijver van romans en historische documentaires. Bericht aan Hare Majesteit verscheen voor het eerst in 1991 en werd vertaald in het Duits en Spaans.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083329710 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

180

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-04-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Bericht aan Hare Majesteit” te beoordelen