Bergplaas

Een verhaal - De relatie tussen mensen en natuur
Auteur: Irene van Lippe-Biesterfeld | Uitgever: KNNV Uitgeverij

17,95

Midden in Zuid-Afrika ligt de halfwoestijn de Karoo. Ruim 15 jaar geleden kocht Irene van Lippe Biesterfeld hier een gebied van ruim 5000 hectare. Ze zette zich in voor herstel van de oorspronkelijke natuur, en ontwikkelde o.a. initiatieven waarbij mensen hun relatie met de natuur kunnen herwaarderen.

Bergplaas is haar persoonlijke verhaal over deze bijzondere plek. Met inspirerende teksten, authentieke dagboekfragmenten en eigen tekeningen, beschrijft ze de totstandkoming van Bergplaas, de pijnlijke confrontaties, de gevolgen van natuurgeweld maar vooral de schoonheid en puurheid van het harde Zuid-Afrikaanse landschap.

Prinses Irene laat de lezer nadenken over hoe wij omgaan met de aardbol, wat duurzaamheid betekent, en verwoordt haar visie op de relatie tussen de mens en zijn of haar omgeving.

‘Betoverend boek over een magisch landschap.” – Twan Huys, journalist en presentator

‘Overleven als pionier in alle heftigheid van een veranderend klimaat. Met wilde dieren, diverse mensen en culturen. […] Een bijzonder levenswerk.’ – Sylvia Borren, voormalig directeur Greenpeace Nederland

‘Het is belangrijk dat wij mensen beseffen dat […] wij zelf onderdeel uitmaken van de natuur. Als we de bronnen op onze aarde uitputten, putten we onszelf uit. Prinses Irene trekt zich het lot aan van onze kwetsbare planeet; laten we haar voorbeeld volgen.’ – André Kuipers, astronaut

mens en natuur, filosofie, duurzaamheid, persoonlijke groei

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789050116404 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een verhaal – De relatie tussen mensen en natuur

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

176

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-02-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Bergplaas” te beoordelen