Benno Premsela en Max Heymans

Vormgeving, couture en homo-emancipatie in naoorlogs Nederland
Auteur: Ilja Meijer, Lisa Goudsmit, Maaike Feitsma, Mirjam Knotter, Yvonne Brentjens | Uitgever: Waanders Uitgevers

11,95

Benno Premsela en Max Heymans is het optimistische verhaal over veerkracht en vorm in Nederland in de tweede helft van de twintigste eeuw; de vormgever en de couturier die design en couture in Nederland een belangrijke impuls gaven.

Dit rijk geïllustreerde boek vertelt het verhaal van vormgever, binnenhuisarchitect en bestuurder Benno Premsela (1920-1997) en de flamboyante couturier Max Heymans (1918-1997). Na jaren van vervolging en onderduik traden beiden in de voorhoede van de naoorlogse generatie ontwerpers die de samenwerking met elkaar en met de industrie opzochten. Hun lange carrières worden gekenmerkt door een enorme productiviteit, creativiteit en grote publieke aandacht. Beiden hadden tijdens hun leven al een iconische status.

Benno Premsela was een van de eerste Nederlanders die in het openbaar voor zijn homoseksualiteit uitkwam. Van 1962 tot 1971 was hij voorzitter van het COC. In 1995 ontving hij de Zilveren Anjer van het Prins Bernhard Fonds voor zijn bestuurlijke inzet voor de kunst en de emancipatie van homoseksuelen.

Heymans gaf in 1966 “KNAL” uit, een boek over mode, travestie en vooral over zichzelf. In het boek eigen tekeningen en veel foto’s, veel van zichzelf verkleed als vrouw. Verder met Hetty Blok en Conny Stuart, Mary Dresselhuys, Caro van Eyck, Charlotte Köhler, Ida Wasserman, Josephine van Gasteren en anderen in zijn creaties.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462620643 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Vormgeving, couture en homo-emancipatie in naoorlogs Nederland

Auteur

, , , ,

Uitgever

Aantal pagina's

144

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-11-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Benno Premsela en Max Heymans” te beoordelen