Benelux Rail 1

De spoorwegen van de Benelux in beeld
Auteur: Marcel Vleugels | Uitgever: Uitgeverij 't Nijvere Lezerke

9,00

Benelux Rail 1 verscheen voor het eerst in 1980 als een Zweedse, Belgisch, Luxemburgs, Nederlands samenwerkingsproject dat 40 jaar later nog springlevend is.
Op 112 pagina’s worden vele historische feiten to the point in het Frans en Nederlands beschreven. Ze woorden worden bekrachtigd met behulp van een weelde aan zwart/wit foto’s uit de jaren 1978-1979. Met landkaarten en materieel lijsten en als extra thema’s Intercity-Plus, Een uitzonderlijke winter bij NS en SNCB/NMBS, de Belgische spoorwegindustrie en talrijke nieuwe spoorweginstallaties in dat land. Speciale aandacht ook voor onderhouds- en hulpmaterieel en speciale treinen uit die tijd. In Luxemburg zijn er extra pagina’s voor de inmiddels legendarische De Dietrich diesel treinstellen, spoorwegtentoonstellingen en de komst van de opmerkelijke Luxemburg-Blankenberge Express.
Wat misschien nog het meest in het oog springt zijn de enorme veranderingen en saneringen die bij tramwegen en industriespoorwegen op stapel stonden. Benelux Rail 1 staat het nog zoals het toen was. Een boek op boeiende wijze op zoek naar houvast in de woelige spoorwegwereld.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789172660496 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De spoorwegen van de Benelux in beeld

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

112

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-08-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Benelux Rail 1” te beoordelen