Belhamel

Hoe Marc de Bel de populairste jeugdschrijver van Vlaanderen werd
Auteur: J. Van Loy | Uitgever: Houtekiet

22,99

Als het klopt dat een kind niet vroeg genoeg kan beginnen met lezen, dan is Marc de Bel de belangrijkste schrijver van Vlaanderen sinds hij in 1987 debuteerde met de klassieker ‘Het ei van oom Trotter’. Intussen broedde hij nog 200 boeken uit, gaf hij 2000 lezingen en boeide hij drie generaties jonge lezers, van AVI-niveau tot YA. Geen enkele andere Vlaamse schrijver zag zijn werk zo vaak verfilmd, verstript en op de planken gebracht als de geestelijke vader van Blinker, de Boeboeks en de Kriegels.

Cultuurjournalist Jasper Van Loy (De Morgen, Humo) viel als kind in een kast met Marc de Bel-boeken, schreef samen met De Bel als twaalfjarig kind ‘Het superkinddrankje’ en besloot twee jaar geleden dat de man van 3 miljoen verkochte boeken een biografie waard was.

‘Belhamel’ vertelt hoe Marc de Bel, eeuwig kind uit Kruisem, na een lange carrière in het onderwijs bijna per ongeluk jeugdschrijver werd en het bijna veertig jaar lang met eindeloze toewijding bleef. Fans van vroeger en nu komen te weten waarom oom Trotter niet nonkel Trotter heet, welke bekende acteur ook Blinker had kunnen spelen en hoe het komt dat de Boeboeks nooit tot in Amerika zijn geraakt.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789052409504 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe Marc de Bel de populairste jeugdschrijver van Vlaanderen werd

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

02-05-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Belhamel” te beoordelen